Kehidupan ini adalah seperti sebuah perjalanan dimana adakalanya kita terpaksa menempuh pelbagai dugaan dan rintangan di sepanjang perjalanan .....

Sunday, April 17, 2011

YEY!! Dah Berani..!!

 
hehehe... nak story nie..nk story nie.. dengar eh? kalau tak nak dengar..baca je.. :p  kisahnye mcm nie... "AKU DAH BERANI BAWAk KERETA"..hahaha...suka3..
walaupun bagi org lain biase je.. tapi bagi aku... aku hepi gler! aku dah tak takot lagi nak bawak kereta..hehe.. tak macam dulu.. asyik takot2 je.. pastu harapkan orang lain yang bawak kereta.. aku lak dok belakang je..

sekarang aku dah berani sikit.. tak de r takot cam dulu.. aku nak biasakan bawak kereta tu.. supaya senang r nanti kalau ade pape hal.. tak de r asyik harapkan orang je.. tol x? :) tapi tak de r berani sangat.. biasa2 je.. kalau berani sgt pun bahaye juga kan? takot pape jadi nanti.. ye r.. bahaya kan di mane2.. macam2 halangan kat jalan raya tu..

tadi pun sebenarnya terpaksa bawak kereta.. coz hujan panas lak tadi..tiba2 je.. ish2.. so...terpaksa r try bawa kereta.. hehe.. takot2 pun..."aku ade lesen" ok? juz aku takot je bawa kereta kat jalan raya.. sebab aku tak biasa.. maklum la.. dah lame tak bawa kereta.. time ambil lesen tu je bawak.. mak aku pun tak yakin aku bawak kereta.. haishh..
PON! PON!
dulu time abang aku mule2 dapat lesen.. mak aku bukan main lagi takot nak naik..
dalam kereta tu.. pot pet pot pet... cakap "jaga2 kereta tu..", "dah bagi signal ke belum?", "jangan dekat sangat", "bagi kereta tu jalan dulu".. haishh...macam2 lak mak aku nie.. leh jadi tertekan abang aku dibuatnye... adoyai..

dulu... ade la ayah aku bagi can aku bawak kereta.. time aku nak balik hostel aritu.. tapi baru kejap aku bawak.. mak aku dah takot.. suruh bior ayh aku je bawak.. huhukk.. sdey2..


p/s : agak2 pasni.. mak aku berani x naik kereta ngan aku? hehe.. :)

*** Thanx sudi baca.. Kalau rajin, tinggalkan la komen sekali ***

13 Orang Suka Senyum :):

shezwan said... Reply To This Comment

dont worry.. lama2 nanti mak ko mesti berani dengan pemanduan ko sebagai drifter tu.. hehe ^_^

Nona Hana said... Reply To This Comment

haha... insya'allah..
ko xnk naek ngn aku? :p

!nn RiZzNy said... Reply To This Comment

uu..sy baru je berangan nak buat lesen, tp xde masa..cuti sem tak lama..sobs3~

Nona Hana said... Reply To This Comment

huhu... wat sket2 lu..
cm wat lsen L dulu ke..
lme2 t.. leh abz gk.. :)
ana amek lsen dulu pun sblum smbung bljr..
tp x smpat wat abz...smpat wat P tuk mtor je.
coz test JPJ tuk kete..time dh smbung bljr..
so,cntinue time cuti sem... heee...

Scya LollitA said... Reply To This Comment

cik scya ade lesen moto je . fobia tp nak naek T__T

Nona Hana said... Reply To This Comment

hehehe.. bse la r tu..
tp lgi best klau de dua2 lsen.. :)

アヌム ちゃん~~ said... Reply To This Comment

Salam.bw here^^ nice blog :)
Feel free to visit me @ frommetoyou~
:)

bungaLily said... Reply To This Comment

saya pom harap jer dapat lesan tapi still ta branie nk bawak sbb mak sy ta bagi . ohoho

Nona Hana said... Reply To This Comment

biase r tu.. orang pmpuan kan jnis penakot sket..
hehehe....mak awk tau yg awk x brni.. mybe tu sbb yg dye x bg kot.. :)

shark said... Reply To This Comment

congrat dh brani..
pasni jgn lak wat aksi brani kt jelanraya lak..
hehe

Nona Hana said... Reply To This Comment

hehehe...
ok.. sy akn jdi pmndu yg berhemah.. :P

Ariel Pocong said... Reply To This Comment

Ni bwk kete bape laju ni pegi????

Nona Hana said... Reply To This Comment

alamak! x cek mter lak.. hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...